Newsletter - Archiwum


Styczeń 2014



Zimowe aktualności





1. Jeszcze tylko przez tydzień będziemy cieszyć się polskimi brokułami i kalafiorami. Ten sezon był i tak dla nas łaskawy, bo prawdziwą zimę mamy dopiero od niedawna. Na powrót polskich kalafiorów i brokułów musimy poczekać kilka miesięcy. Ile? To zależy od tego, jak szybko przyjdzie do nas wiosna.

2. W naszym dziale z pieczywem pojawiły się nowe rodzaje pieczywa, również bezglutenowe. To z myślą o tych, którzy są po lekturze interesującej książki Williama Davisa "Dieta bez pszenicy. Jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym" i chcą spróbować ograniczyć ilość glutenu w swojej diecie.
Do listy produktów bezglutenowych dołączyliśmy również makaron z mąki gryczanej połączonej z mąką z batatów (słodkie ziemniaki).

I na koniec dzisiejszych aktualności, zapraszamy do działu SPECJALNE OKAZJE.
Umieściliśmy w nim nowe produkty, które mogą Cię zainteresować.









Gluten - z czym to się je?





Dieta bezglutenowa – nowa moda czy konieczność?


Rzuć gluten, bądź trendy!


Wyrzuć z diety zabójczy gluten!


Po białym cukrze i tłuszczu kolej na gluten!


Te krzyczące w internecie tytuły sprowokowały nas do zainteresowania się dietą bezglutenową i przeczytania kilku artykułów na temat glutenu, białka występującego w zbożach (pszenica, żyto, owies, jęczmień). Właściwie gluten jest w jedzeniu wszechobecny, bo dodaje się go powszechnie do żywności, by podnieść jej walory smakowe, zagęścić konsystencję lub jako stabilizator struktury, często umieszczany pod nazwą „dextrin”.


Czy wiesz, że nietolerancja glutenu zwana celiakią jest chorobą nie tylko małych dzieci ale może być również niezdiagnozowaną przyczyną różnych schorzeń występujących u dorosłych?


Zachęcamy do poszukania w sieci informacji o nadwrażliwości na gluten, by sprawdzić czy nasz organizm dobrze sobie radzi z trawieniem tego składnika.
na przykład tutaj


Efektem lektury artykułów poświęconych nietolerancji glutenu jest uzupełnienie naszej oferty o mąki bezglutenowe. Na naszej półce w spiżarni są więc, obok dostępnej już wcześniej mąki gryczanej, mąka jaglana, migdałowa i kukurydziana.


Nawet jeśli jesteś całkowicie zdrowy (tak trzymaj:-) warto wyjść poza codzienną rutynę i spróbować nowych rodzajów mąki tym razem bez kontrowersyjnego białka.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sklep

Aktualności

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 189 ZŁ!
BEZPŁATNA DOSTAWA  OD 189 ZŁ!
Zakupy nigdy nie były tak proste!
Nie musisz nigdzie jeździć, szukać miejsca do parkowania, stać w kolejce do kasy, dźwigać swoich zakupów. Wystarczy wybrać swoje ulubione produkty a my przywieziemy je pod Twoje drzwi.

Najbliższa dostawa: czwartek 21 grudnia dla mieszkańców Warszawy w godz. 18-22.


Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zamówienia spoza Warszawy nie są realizowane w następnym tygodniu.

Prosimy o składanie zamówień do poniedziałku do godz. 10-tej.
Oferta sklepu aktualizowana jest w każdy piątek.

ZAPRASZAMY!






Wesprzyj razem z nami!
Wesprzyj razem z nami!
POMÓŻ!
Newsletter - ARCHIWUM
Archiwalne wydania newslettera
Copyright 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone sklep internetowy AptusShop