Newsletter - Archiwum


Październik 2014




Nowy sposób na sklarowane masło ghee




W ekoniszowej kuchni bardzo często używamy sklarowanego masła (ghee). Ale tylko tego stopionego własnoręcznie, z masła powstałego z ekologicznej śmietany.


Lubimy je za wysoki punkt dymienia (nadaje się do smażenia) i za jego maślany smak. A także za to, że raz przygotowane w większej ilości zawsze jest „pod ręką” bo nadaje się do przechowywania w lodówce w zamkniętym naczyniu (tluszcze chłoną zapachy) przez wiele tygodni.


Gdy natknęliśmy się na niter kibbeh, czyli etiopskie masło ghee, od razu wiedzieliśmy, że w tej recepturze tkwi potencjał i dodawanie różnych przypraw do masła będzie prowadziło do nowych, nieodkrytych jeszcze doznań smakowych.


Etiopczycy dodają je do wszystkiego – do ryżu, kaszy jaglanej, soczewicy, duszonych i pieczonych warzyw. My posmarowaliśmy nim grillowaną dynię hokkaido.


3 przykładowe zestawy przypraw do masła ghee znajdziesz tutaj:


Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sklep

Aktualności

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 189 ZŁ!
BEZPŁATNA DOSTAWA  OD 189 ZŁ!
Zakupy nigdy nie były tak proste!
Nie musisz nigdzie jeździć, szukać miejsca do parkowania, stać w kolejce do kasy, dźwigać swoich zakupów. Wystarczy wybrać swoje ulubione produkty a my przywieziemy je pod Twoje drzwi.

Najbliższa dostawa: czwartek 26 października dla mieszkańców Warszawy; czwartek-piątek 26-27 października dla pozostałych Klientów w godzinach pracy kuriera tj. 9-17.



Prosimy o składanie zamówień do poniedziałku do godz. 10-tej.

ZAPRASZAMY!






Wesprzyj razem z nami!
Wesprzyj razem z nami!
POMÓŻ!
Newsletter - ARCHIWUM
Archiwalne wydania newslettera
Copyright 2017 Wszelkie prawa zastrzeżone sklep internetowy AptusShop