INSPIRACJE


Grillowana pierś z kurczaka z salsą z ananasa i awokado



Czas przygotowania: 20 minut
Porcje: 4



Składniki:


Na salsę:
2 filiżanki pokrojonego w kostkę ananasa świeżego lub z puszki
1 filiżanka posiekanej kolendry
1 awokado pokrojone w kostkę
1 ostra papryczka lub 1 płaska łyżeczka pieprzu cayenne
1/2 filiżanki posiekanej czerwonej cebuli
2 łyżki soku z limonki/cytryny
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki ziaren kuminu
1/8 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu


Kurczak:
2 piersi kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku
zmielony czarny pieprz do smaku


Przygotowanie:
Salsa: wymieszaj wszystkie składniki; odstaw


Kurczak: każdą pierś kurczaka przekrój na połowę. Posmaruj oliwą z obydwu stron. Przypraw solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię lub grilla i opiekaj około 5 minut z każdej strony. Zdejmij mięso i odstaw na 5 minut.


Podaj z przygotowaną wcześniej salsą.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Sklep

Aktualności

BEZPŁATNA DOSTAWA OD 189 ZŁ!
BEZPŁATNA DOSTAWA  OD 189 ZŁ!
Zakupy nigdy nie były tak proste!
Nie musisz nigdzie jeździć, szukać miejsca do parkowania, stać w kolejce do kasy, dźwigać swoich zakupów. Wystarczy wybrać swoje ulubione produkty a my przywieziemy je pod Twoje drzwi.

Najbliższa dostawa:
czwartek 28 czerwca dla mieszkańców Warszawy w godz. 18-22;
czwartek 28 czerwca dla Klientów spoza Warszawy w godzinach pracy kuriera.

Prosimy o składanie zamówień do poniedziałku do godz. 10-tej.

OFERTA SKLEPU AKTUALIZOWANA JEST W KAŻDY PIĄTEK.

ZAPRASZAMY!

Wesprzyj razem z nami!
Wesprzyj razem z nami!
POMÓŻ!
Newsletter - ARCHIWUM
Archiwalne wydania newslettera
Copyright 2018 Wszelkie prawa zastrzeżone sklep internetowy AptusShop